Cristian Giambasu
24.07.2023

Malaga domina Costa del Sol cu Alcazaba, Picasso, tapas si chiringuitos!

Malaga este capitala Costei del Sol. Turistii care o viziteaza se simt ca intr-un montagne rousse care ii duce in viteza de pe colina cetatii Alcazaba la minunatele plaje Malagueta si Pedregaleto, trecand prin muzeul lui Picasso, Castel Gibralforo si Paseo del Parque.

 

Alcazaba, tapas, chinguiritos si jocul soarelui cu marea

 

Alacazaba, cetatea Malagai, domina intregul peisaj in centru. Situata pe o colina, aceasta este un palat construit de mauri in secolul al VIII-lea. Palat care iti taie rasuflarea cu privelistele panoramice ale intregului oras si ale marii. Soarele se joaca si el cu tot acest puzzle, oferindu-ti clipe de neuitat. Imediat langa Alcazaba se afla Castel Gilbalfaro, la fel de spectaculos.

Cobori din Alcazaba si intri in furnicarul din Centru. Zeci de restaurante si baruri sunt pline d eturisti. Tapas, aperitivele locale care sunt demential de gustoase, pesaito fritto,  espetos de sardinas si inghetata artizanala sunt reginele gastronomiei locale. Aceleasi mancaruri deosebite le intalnesti si pe malul marii in celebrele Chingaritos, restaurante si taverne mici care servesc totul proaspat, doar din ce s-a pescuit in dimineata respectiva.

 

Malaga are 300 de zile de soare pe an!

 

Malaga este unul din cele mai vechi orase din Europa. A fost intemeiat de fenicieni in 770 I. Ch. Si se numea atunci Malaka, aproape de numele de acum. Din secolul al 8-lea a intrat sub stapanirea maurilor, inflenta acestora regasidu-se peste tot.

Soarele rasfata Malaga peste 300 de zile pe an. Sunt cele mai clade ierni din lume aici, cu temperature in ianuarie intre 16 si 20 de grade. Tocmai de aceea, este un oras luat cu asalt de englezi si germani din aprilie pana tarziu in octombrie, Berea curgand in valuri pe plajele Malagueta si Pedregaleto, al caror nisip rivalizeaza cu cele din orice statiune exclusivista din lume.

 

Malaga, dedicatie pentru Picasso!

Toti locuitorii Malagai sunt mandri ca aici s-a nascut Pablo Picasso. Marele artist a locuit in oras doar pana la varsta de 10 ani. Dar asta nu i-a oprit pe localnici sa-i faca un adevarat cult.

Iar Muzeul Picasso este unul din cele mai frumoase locuri ale artei din toata lumea. Municipalitatea a cumparat sau a inchiriat sute de opere ale lui Picasso, iar coada de acces in muzeu se intinde pe cateva sute de metri.

Si povestea muzeului are o semnificatie aparte. Cladirea istorica in stil andaluzin din secolul al 16-lea a fost pusa la dispozitie de statul spaniol. Ea a fost regandita si reconstruita pe o suprafata de 8.000 de metri patrati de o firma de arhitectura din SUA, care in anul 2015 a primit Premiul Insitutul American de Arhitectura penru concept. Nu trebuie sa ratati acest obiectiv.

Nu in ultimul rand, Malaga se mandreste si cu Antonio Banderas. Starul s-a nascut aici si vine in fiecare an sa-si viziteze rudele.

Din punct de vedere cultural, Malaga inseamna si mai mult. Sunt o serie de festivaluri si evenimente pe tot parcursul anului care iti taie respiratia prin spectaculozitatea lor. Semana Santa, Festivalul de Film din Malaga si Noaptea de San Juan sunt doar cateva dintre evenimentele care transforma orasul capitala de pe Costa del Sol intr-un mic univers cultural.

 

Catedrala Malaga, Teatro Romano si Paseo del Parque

 

Nu putem incheia acest articol fara sa amintim si de alte trei obiective majore. Catedrala Malaga domina centru orasului. Denumita de localnici La Manquita, catedrala are o fatada impunatoare, dar neterminata. Interiorul este insa unul grandios, prin lucrarile de arta realizate de mari maestri spanioli. Are ceva, daca permiteti, din maretia si luxul Pelesului nostrum.

Teatro Romano iti arata istoria Malagai incepand cu secolul I I Ch. Si pana astazi. Iar Paseo del Parque este un bulevard imens plin de palmieri, flori si fantani arteziene, unde o plimbare vara, pe inserat, iti incarca bateriile pentru un an intreg.

 

Malaga te asteapta pentru tot ce am scris mai sus! Vino intr-unul din cele mai vechi si frumoase orase ale Europei. Business-trip te asigura ca nu vei regreta!

Pentru detalii și rezervări ne puteți scrie un mail pe adresa rezervari@business-trip.ro, sau puteți completa formularul dedicat pe site-ul nostru, aici. Sau ne puteți scrie pe Whatsapp la numărul 0722519086.

Galerie de imagini