Cristian Giambasu
07.08.2023

Madeira, insula magica a Atlanticului si a lui Cristiano Ronaldo

Portugalia te atrage zi de zi. Cu multe…Lisabona, Porto, Algarve, Guimaraes si enumerarea ar putea sa se intinda pe o pagina. Dar dintre toate aceste atractii turistice, niciuna nu are spectaculozitatea Madeirei. Insula magica a Atlanticului, unde natura a desavarsit cele mai frumoase peisaje.

 

Cristiano Ronaldo de Madeira

 

Este insula de unde a pornit spre fotbalul mare, vedeta Cristiano Ronaldo. Povestea pustiului de 14 ani, lansat de romanul Ladislau Boloni, este pe buzele fiecarui locuitor din Funchal, capitala insulei. Cristiano vine in fiecare an acasa, unde isi intalneste familia, dar si pe bunul sau prieten Albert Frantau, care s-a sacrificat la un trial si i-a lasat locul in Academia lui Sporting Lisabona.

Cristiano i-a daruit enorm dupa aceea. Albert este acum somer , dar nu are grija zilei de maine. A primit de la Cristiano si primeste in continuare tot ce are nevoie, inclusiv o vila care i-ar face invidiosi pe toti milionarii Portugaliei.

 

Urci, cobori, urci, cobori: Pico de Arieiro, Monte, Levadas

 

Pe langa muzeul lui Ronaldo si statuia care nu prea seamana cu vedeta, turistii pot admira luxuriantele peisaje ale insulei. In Madeira, tot timpul trebuie sa urci si apoi sa cobori. Mai intai pe Varful Pico do Arieiro, apoi cu telegondola pe Monte, de unde totul se vede ca fiind pictat de un maestru genial: Natura.

De pe varfuri poti urma drumetii ca nicaieri. Levadas, reteaua de canale care aduce apa din zonele umede ale insulei in cele uscate iti ofera trasee pe care nicio alta zona nu le are in Portugalia si chiar in Europa. Rețeaua de levadas oferă trasee de drumeții minunate prin păduri, peșteri și cascade. Levada Caldeirão Verde și Levada 25 Fontes sunt printre cele mai populare trasee.

 

Bijuteriile culinare din Funchal!

 

Funchal, capitala insulei, te va cuceri cu stradutele sale pline de viata, cu Catedrala din piata mare, cu Mercado dos Lavradores și cu Grădina Botanică. In Funchal vei descoperi bucataria traditionala Madeirense.

Reastaurantele si tavernele te vor face sa simti gustul inconfundabil al pasteis de nata, varianta locala a celebrului desert portughez, a sosurilor unice care fac din orice peste, de la cel spada la autum, adevarate bijuterii culinare. Nu in ultimul rand, gustati vinul de Madeira, unul dintre cele mai bune din Europa.

 

De pe Cabo Girao la… Craciun si Revelion

 

In tot acest labirint luxuriant al naturii de pe dealurile inalte, Madeira are si un munte. Mai precis o stanca: Cabo Girao. Are 580 de metri inaltime si iti taie rasuflarea cu imaginea oceanului si a tot ce este in jur. De neratat.

Craciunul si Revelionul in Madeira sunt printre cele mai bune optiuni. Focurile de artificii, feeria de lumini si spectacolele din piete iti vor aduce aminte mereu ca ai ales una din cele mai frumoase destinatii din lume. Madeira, insula plutitoare a Atlanticului, insula plutitoare a lui Cristiano Ronaldo. Oricand se poate combina cu Lisabona, Porto sau alte destinatii lusitane.

Pentru detalii și rezervări, ne puteți scrie un email la adresa: rezervari@business-trip.ro, sau puteți completa formularul dedicat pe site-ul nostru, aici. Ne puteti scrie oricand si pe Whatsapp, la numărul 0722519086.

Foto: This is Madeira Island