Endi Ungureanu
03.11.2021

Expo 2021 Dubai - Conectarea mintilor, crearea viitorului

Unul dintre cele mai mari evenimente din lume este programat să aibă loc în Dubai în acest an.
Tema din acest an a Expo 2021 Dubai este Conectarea minților, crearea viitorului. 
Subtemele sunt Sustenabilitate , Oportunitate și Mobilitate. Domeniile vizate pentru segmentul de durabilitate sunt industriile, capitalul financiar, guvernanța, ocuparea forței de muncă și educația. 
Va fi primul Expo din regiunea MEASA, care acoperă Africa și Orientul Mijlociu. La eveniment vor participa oameni din peste 190 de țări. Evenimentul va acoperi 4,38 kilometri în Dubai South, lângă Aeroportul Internațional Al Maktoum. 

Expo 2021 Dubai - Cele mai mari atracții

Vor fi mai multe activități de divertisment, cuprinzând un Pavilion Germania care are o trupă de roboți care recreează cele mai faimoase lucrări ale lui Beethoven, flash mob-uri, operă, teatre pop-up și un spectacol fabulos de creaturi la Al Wasl Plaza. 
Vor avea loc spectacole ale elevilor din Emiratele Arabe Unite în același loc, împreună cu festivaluri stradale, spectacole de scenă, parade, concerte și evenimente muzicale. 
10 săptămâni tematice vor acoperi toate cele 6 luni ale Expo, observând provocările cu care se confruntă omenirea din perspective economice, culturale, de mediu și sociale. 
Vizitatorii se pot bucura de o experiență inovatoare la Pavilionul Regatului Unit, adăugându-și vocile la un mesaj colectiv în continuă evoluție. Pavilionul este inspirat de Stephen Hawking și a fost organizat prin AI și proiectat de Es Devlin Studio. 
Pavilionul Emirates va permite vizitatorilor să exploreze viitorul aviației comerciale principale, așa cum va fi în 2071, anul centenarului EAU. 
Coridoarele cu drone umanitare, livrarea de consumabile medicale pentru localități îndepărtate și cele mai bune practici globale vor fi prezentate împreună cu inovațiile în domeniul sănătății. 
Activitățile de artă și cultură vor include instalații, ateliere și mai multe spectacole. Vizitatorii se vor bucura de bănci de caligrafie fermecătoare cu mesaje încântătoare, se vor bucura de fântânile inovatoare Sabeel concepute pentru Expo și se vor bucura de Music Studio la Pavilionul Jamaica. 
Aceștia se vor bucura să vadă lucrări de artă găzduite în containere de transport, inspirate de Concursul Internațional de Poster Reggae din Jamaica, care are loc anual. 
Opera Al Wasl va oferi vizitatorilor experiențe încântătoare, îmbinând emiratele locale cu cele mai bune talente globale. 
Participanții la expo vor descoperi bucătăria sclipitoare pe bază de plante, acoperind totul, de la kebab la pizza. 
Talabat Kitchen oferă o experiență unică de luat masa cu roboți, prezentând peste 30 de concepte într-o bucătărie cloud nouă. 
Sala de mâncare africană îi reunește pe cei mai buni bucătari pentru a foșni mâncăruri pline de suflet. 
Vizitatorilor le va plăcea să exploreze repere arhitecturale precum cea mai mare suprafață de proiecție la 360 de grade din lume, peste 90 de pavilioane unice și structuri futuriste LEED Gold & Platinum care acoperă 200.000 mp. 
Pavilionul Emiratelor Arabe Unite în formă de șoim este o atracție majoră și a fost proiectat de Santiago Calatrava. 
Pavilionul Belgiei va uimi vizitatorii cu domul său cu tematică arc, proiectat de Assar Architects și Vincent Callebaut Architectures. 
Al Wasl Dome va oferi cea mai mare suprafață de proiecție la 360 de grade din lume, conceptualizată de Gordon Gill Architecture și Adrian Smith. 
Intră în Hammour House, care prezintă un recif de corali și o scenă de district cu 300 de locuri, împreună cu o plimbare prin cascadă. Puteți intra într-o pădure tropicală, deșert și chiar într-o lume în miniatură la mai multe pavilioane naționale. 
Experimentați cel mai mare lift pentru pasageri din lume în Mobility District, care poate primi 160 de persoane în total.
Pentru detalii și rezervări ne puteți scrie un mail pe adresa rezervari@business-trip.ro, sau puteți completa formularul dedicat pe site-ul nostru, aici. Sau ne puteți scrie pe Whatsapp la numărul 0722519086.