Administrator TTWorld
06.11.2020

Drumul turistic spectaculos din Apuseni complet asfaltat


Business Trip

Unde este aceasta locatie si ce poti vedea in zona

Un nou drum turistic spectaculos din Muntii Apuseni a fost finalizat din punct de vedere al lucrarilor de modernizare.

Este vorba despre sectorul Marisel – Maguri Racatau al drumului judetean 107T. „Ma bucur sa pot anunta iubitorii muntelui, ai sporturilor de iarna si, in general amatorii de timp liber petrecut in natura ca drumul Maguri – Maguri Racatau – Marisel este integral asfaltat, iar lucrarile sunt complet finalizate. E o zona montana superba, cu potential turistic urias, la a carei dezvoltare si punere in valoare am contribuit prin asfaltarea acestui drum care nu doar ca ofera conditii excelente de trafic, ci si arata cu adevarat impresionant”, a transmis presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Unde este acest peisaj mirific?

Astfel, dupa asfaltarea acestui ultim sector de drum in lungime de 6,1 kilometri si realizarea marcajelor rutiere marginale, investitia a fost complet finalizata prin realizarea acostamentelor si montarea parapetilor metalici de siguranta.

Comuna este asezata la distante aproximativ egale de trei orase: 51 km fata de Cluj-Napoca, 40 km fata de Huedin si 40 km pana la Campeni.

Ce poti vedea in zona?

Teritoriul comunei inglobeaza in arealul sau cateva rezervatii naturale: Turbaria de la Capatana, cu valoare botanica, pusa sub protectie in anul 1969, fiind situata pe creasta principala a masivului Gilau-Muntele Mare, intre varfurile Capatana si Balomireasa, la altitudinea de 1600 m; Cheile Dumitresei (cu valoare peisagistica); obarsia Somesului Rece si obarsia Racataului (cu valoare cinegetica); defileul Somesului Rece si defileul Racataului (cu valoare mixta) – defileul Racataului se afla pe teritoriul a doua comune: Maguri Racatau si Marisel si a fost pus sub protectie in anul 1994.

Oferte Speciale

office@business-trip.ro

Scrie-ne pe Messenger

Inscriere Parteneri

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by 


Facebook


Instagram