Cristian Giambasu
18.07.2023

Amsterdamul trece dincolo de Red District, coffee shopuri, canale si muzee!

Amsterdam. Inainte de Red District, coffee shopuri, canale si muzee incercam altceva. Supper Club. O usa metalica sta intre tine si lumea dinauntru. In mod normal, ai crede ca nu va deschide nimeni. Dar usa se deschide si o fata intreaba daca ai rezevare.  Odata trecuta formalitatea, intri intro lume cu totul si cu totul…altfel.

Pe doua nivele, clubul a organizat un adevarat …spital. Clientii stau intinsi pe paturi de spital, iar in scena centrala se desfasoara un fel de piesa de teatru care imita activitatea dintr-un spital intro nota umoristica. Toata lumea rade, aplauda si danseaza …in fata paturilor de spital.

Intre timp, la fiecare pat, ospatarii servesc 3 feluri de fine dinning care iti pun la incercare toate papilele gustative in cel mai placut mod. Iar la final, totul se termina cu o bataie cu…sange artificial intre doctori, asistente, anestezisti si toti cei care timp de 4 ore au transformat clubul in cel mai vesel spital din Amsterdam.

 

Scandari si ovatii in Red District!

 

Ar fi fost pacat sa vorbim de Amsterdam in stilul sablon in care insiram toate obiectivele turistice invitandu-va sa le vizitati. Amsterdamul inseamna in primul rand creativitate. Ce se intampla in clubul Supper, care in fiecare luna are un altfel de spectacol, cel cu spitalul e de acum cativa ani, este modul in care traieste Amsterdamul. Creativ, intens, fara restrictii, fara inhibitii. Si vei gasi acest spirit peste tot.

In Red District unde fetele din cea mai veche meserie din lume iti zambesc din vitrine indifferent de ora. De dimineata pana seara. In1998, in Red District a avut loc unul din cele mai haioase spectacole oferite de suporterii de fotbal. La finala Champions League dintre Juventus si Real Madrid, ambele galerii au venit in Red District. Iar curajosii care intrau dincolo de vitrine, erau intampinati la iesire, de ambele grupuri de fani, cu adevarate ovatii pe care nici Zidane si nici Mijatovici nu le-au avut in seara acelei finale castigate de Real cu 1-0. Erau intrebati cum se numesc, apoi cele cateva mii de fani le scandau numele.

Amsterdam mai inseamna canalele de apa parca infinite care au intrat in patrimonial UNESCO. Mai inseamna hoteluri in care designul interior a atins perfectiunea. Iar Hotel Dylan este doar unul dintre ele.

 

Muzee, Van Gogh, Cristi Chivu

 

Amsterdam inseamna Heineken Experience pentru fanii berii, Rijksmuseum-marele muzeu de arta al Olandei cu exponate din 1200 pana in prezent, Muzeul Van Gogh, Ajax Arena unde romanul Cristi Chivu a fost capitanul celei mai titrate echipe de club a Olandei intre 1998-2003, iar taximetristii iti faceau reducere cand aflau ca esti roman in cinstea capitanului.

Dam Square, Casa Anne Frank, Palatul Regal, Stadelijk Museum – un fel de MOMA din New York teleportata in Amsterdam, sunt inca alte cateva puncte pe care nu trebuie neaparat sa le bifezi mecanic, ci sa intri cu adevarat in atmosfera lor. Pentru doamne exista Muzeul Diamantelor unde poti urmari cum sunt slefuite diamantele dupa tehnici de acum cateva sute de ani. Daca doamnele, sotii sau prietenii au carduri puternice, la plecare puteti achizitiona si celebrele pietre pretioase care au schimbat lumea din multe puncte de vedere.

Si nu puteam incheia descrierea Amsterdamului decat intro nota de buna dispozitie amintind la final de…Muzeul Sexului. Atentie mare insa, pentru ca nu este doar unul singur, ci sunt …cateva zeci.

 

Televizorul care se topeste...dupa cofee shop!

 

O sa ne spuneti, tot in final, ca ne-a fost teama sa amintim de …coffee shopuri cu celebra …”iarba”. Nu ne este teama, dar trebuie sa va spunem ca este un domeniu foarte sensibil. In afara coffee shopurilor, nu este permisa consumarea marijuanei. Insa e o regula care se incalca pe ici pe colo, prin locurile esentiale.

Si la fel, mare atentie la “tigari” si “prajituri” care contin mult discutata iarba… Preturile mari nu inseamna calitate, ci doze foarte concentrate. Am avut un coleg, care a luat o tigara de 50 de euro, iar cand a ajuns la hotel a inceput sa aiba halucinatii ca se topeste…televizorul si ca toata “lava” curge pe el. A fost salvat doar de venirea unei ambulante si a perfurziilor. De aceea, atentie…la neatentie. Nu recomandam.

Departe de Zanzibar sau de Frumoasa Adormita a Frantei, Bordeaux, la Supper pana la coffee shopuri, totul vibreaza ca nicaieri in lume la Amsterdam. Iar faptul ca seara peste tot miroase a iarba, iar multi rad doar cand le arati un deget, arata ca Amsterdamul este diamantul libertatii totale a Olandei, si, de ce nu, a Europei.

Pentru detalii și rezervări ne puteți scrie un mail pe adresa rezervari@business-trip.ro, sau puteți completa formularul dedicat pe site-ul nostru, aici. Sau ne puteți scrie pe Whatsapp la numărul 0722519086.